DANSRESIDENS

Nedan finner du tips på några av de residensmöjligheter som finns här i Norrbotten. 

Luleå dansresidens
- Luleå kommuns Kulturnämd har beslutat att ett dansresidens ska etableras i Luleå. Residenset ger möjlighet för nationella och internationella danskonstnärer att utveckla sitt arbete utanför hemmaplan och samtidigt ge Luleås lokala dansare värdefulla influenser. Den första residenstagaren var Moa Autio med föreställningen Hidden Escapes som hade premiär i oktober 2018. För mer information om residenset: Luleå dansresidens

Dans i Nord Dansresidens -En region i rörelse
Dans i Nord möjliggör residensperioder för danskonstnärer gällande kreation, repetition, premiär eller turné. I dessa residens har även tonsättare, musiker, filmskapare och annan konstnärlig personal involverats. Sedan 2013 har Dans i Nord etablerat återkommande residens för danskonstnärer med möjlighet att skapa och framföra ett dansverk. 
För mer information och kontakt: Dans i Nords residens

Northern Sustainable Futures - Moskosel Creative Lab
NSF är ett nyetablerat innovativt center för konst, kultur och hållbarhet som arbetar för stabila och långsiktiga möjligheter för människor att uppleva, leva och/eller arbeta på den norrbottniska landsbydgen. Centret som också har residesnmöjligheter finns i Moskosel, Arvidsjaurs kommun med arbetslokaler och boende för konstnärer: För mer information och kontakt: Northern Sustainable Futures residens
 
Dansresidens via Danskonsulenten
Danskonsulenten anordar vid vissa tillfällen dansresidens eller hemmaresidens. Inför dessa residens görs utlysningar. När det finns aktuella danresidens kan ni hitta information och ansöka via fliken "utlysningar".

Vissa kommuner har även varit involverade i residens på olika sätt de senaste åren, för mer information om vilka möjliga residenskommuner som finns, kontakta danskonsulenten.