residensvistelse för danskonstnär genom
moskosel creative lab

Med anledning av den rådande pandemin kommer Danskonsulenten vid Region Norrbotten i samarbete med Northern Sustainable Futures att utlysa ett dansresidens via Moskosel Creative Lab. Residenset vänder sig till dig som är verksam danskonstnär i Norrbotten eller med Norrbottnisk anknytning. Det finns inga krav på redovisning eller slutprodukt men du som söker ska arbeta med specifik konstnärlig idé under din vistelse. 

För mer info läs dokumentet nedan:

ANSÖKAN dansresidens


  • Personligt brev (max en A4), där du beskriver vilken konstnärlig idé du skulle vilja arbeta med under vistelsen. Beskriv även din anknytning till Norrbotten. Inkludera även länkar till rörligt material.
    (max 50 MB)
  • CV med utbildning och arbetslivserfarenhet.
    (max 50 MB)

Dansresidens i Norrbotten

Här samlas aktuell information om dansresidens i Norrbotten

Luleå dansresidens - Luleå kommuns Kulturnämd har beslutat att ett dansresidens ska etableras i Luleå. Residenset ger möjlighet för nationella och internationella danskonstnärer att utveckla sitt arbete utanför hemmaplan och samtidigt ge Luleås lokala dansare värdefulla influenser. Den första residenstagaren var Moa Autio med föreställningen Hidden Escapes som hade premiär i oktober 2018.
För mer information om residenset: Luleå dansresidens

Dans i Nord Dansresidens -En region i rörelse
Dans i Nord möjliggör residensperioder för danskonstnärer gällande kreation, repetition, premiär och turné. I dessa residens har även tonsättare, musiker, filmskapare och annan konstnärlig personal involverats. Sedan 2013 har Dans i Nord etablerat återkommande residens för danskonstnärer med möjlighet att skapa och framföra ett dansverk.
Världspremiär sker under Dansfesten, Norrbottens egna internationella dansfestival, med efterföljande turné.
För mer information om residenset: Dans i Nords residens

Northern Sustainable Futures -
NSF är ett nyetablerat innovativt center för konst, kultur och hållbarhet som arbetar för stabila och långsiktiga möjligheter för människor att uppleva, leva och/eller arbeta på den norrbottniska landsbydgen. Centret finns i Moskosel, Arvidsjaurs kommun.
För mer information om NSF: Northern Sustainable Futures residens
 
Enskilda kommuner har varit involverade i residens på olika sätt de senaste åren, för mer information om det ta kontakt med oss!

northern sustainable futures

loading...